Over ons

De Geschiedenis

Flight Simulator Training (FST) is  in 1968 opgericht door twee leden van de vliegclub, enthousiast sportvlieger, George Horn en club captain, oud KLM gezagvoerder Richard van Rees. In hangar 7 op de luchthaven Schiphol werd een geschikte ruimte gevonden. Al snel volgde de erkenning van de Rijksluchtvaart Dienst voor de procedure trainer.

Duidelijk was dat FST voorzag in een grote behoefte. Clubleden, maar ook vele anderen, die een carrière in de luchtvaart ambieerden, waren de eerste leerlingen. Veel van deze leerlingen vliegen nu bij KLM, Transavia en andere maatschappijen. Tot de eerste klanten behoorden ook de luchtvaart Politie, RLD en NLR.

Toen Hangar 7 werd afgebroken, werd FST gevestigd in gebouw 70, wat na de opening van de nieuwe mainport, het huidige Schiphol,  het centrum voor General Aviation, speciale charters en privé jets werd en Schiphol-Oost wordt genoemd.

De geschiedenis van De Oude Verkeerstoren: http://www.amstelveenweb.com/fotodisp&fotodisp=1193

Nieuwe activiteiten en simulator:

Sinds 2000 is de huidige eigenaar zich op een nieuwe doelgroepen gaan richten; de belevenis industrie met incentives voor bedrijven en particulieren.In 2008 moest er alweer worden verhuist vanwege de sloop van gebouw 70 en belanden wij in het Constellaton Building. Daar is besloten een nieuwer en modernere simulator aan te schaffen, de Boeing 737-800.

In 2012 kwamen de bovenste etages van de oude verkeerstoren vrij en zijn wij daar heen verhuist. Deze locatie is van historische waarde en uniek in zijn soort, wat voor de nieuwe doelgroepen van grote waarde is.

 

TOP